zondag 11 december 2016

De Sint is geweest

Ondertussen is Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten al lang weer naar Spanje vertrokken. Maar wij kunnen nog verder nagenieten met onze fotoreeks.
Om de komst van de Sint goed voor te bereiden hebben we allemaal samen geoefend in de refter.
Alle sinterklaasliedjes kwamen aanbod: Zie ginds komt de stoomboot..., Daar wordt aan de deur geklopt..., Zie de maan schijnt door de bomen,... Zachtjes gaan de paardenvoetjes,... Sinterklaas kapoentje,... Dag Sinterklaasje,... en nog vele meer.


In de klas waren de Sint(en) en Zwarte Pieten druk in de weer. De stoomboot moest helemaal in orde gebracht worden. Het anker lichten, de patrijspoorten wassen, de vaarroute uitstippelen, de pakjes inladen/uitladen, op de uitkijk staan,...






Eén dag voor de komst van de Sint. Wat nu gebeurd? Zwarte Piet heeft alle pakjes door elkaar gedaan. Hij heeft nooit genoeg tijd om ze allemaal te zoeken... Gelukkig konden de kleuters alle pakjes weer terugvinden!




De kleuters helpen Sinterklaas en Zwarte Piet met het brengen van de pakjes. Ze tellen hoeveel kindjes er in het huis wonen en bezorgen het juiste aantal.



Enkele kleuters waagden zich eraan om hun eigen stoomboot te maken. Wat een knappe ontwerpen!



De Zwarte Pieten moeten goed nadenken als ze de stoomboot inladen. Ze moeten alle pakjes en het snoepgoed verdelen in het ruim. Anders zinkt de stoomboot!



Al het leuks dat we kregen van Sinterklaas: magnetix, een autobaan met heel veel auto's, pony's, wilde dieren, boerderijdieren, een spiegelspel,... De kleuters hebben en gaan er nog veel plezier aan beleven. DANK JE WEL SINTERKLAAS!